21 Temmuz 2006

Türkiye’de 3G şebeke yok ama 3G cep telefonları Türkiye’de!

Marketing Türkiye’de yer alan haberden bir bölümü ilk olarak aktaralım. “14 Şubat’ta Barselona’da gerçekleşen 3GSM Dünya Kongresinde “Yılın En İyi 3G Telefonu” ödülünü alan Motorola RAZR V3x, Türk kullanıcılarının beğenisine sunuluyor. İlk bakışta, gerçek zamanlı iki yönlü görüntülü konuşma ve yüksek hızda veri aktarım gibi üstün özellikleriyle dikkat çeken Motorola RAZR V3x, bir 3G telefondan beklenenleri fazlasıyla karşılayan özelliklere sahip.”
İyi güzel de bizim ülkemizde daha 3G şebeke yokken bize ne değil mi? Bizim kullanamadığımız bir özellikten dolayı ödül alsa ne olur almasa ne olur. Bir de bu bülteni yazanlar telefonun dikkat çeken üstün özelliğini ise “gerçek zamanlı iki yönlü görüntülü konuşma ve yüksek hızda veri aktarım” şeklinde açıklıyorlar. Peki bu nasıl olacak bir de bunu anlatsalardı keşke. Ayrıca bir 3G telefondan beklenenleri fazlasıyla karşılayan özelliklere sahipmiş ama bizim bir beklentimiz yok ki, çünkü 3G yok… Gazeteci olsam bu bülteni yazana sorardım ve bu haberi yayınlamazdım. Çünkü haber değeri diye bir şey yok, nedeni ise bizi ilgilendirmeyen bir konu.
Cep telefonu üreticilerinin veya ithalatçılarının pazarlamacılarını, kullan(a)madığımız özellikleri olan telefonları hem de yüksek fiyatlarla satmayı başardıkları için takdir etmek gerekiyor. Bu cep telefonu örneğinden önemli bir pazarlama dersi alınmalıdır.
“Ürün sadece somut olarak ürünün kendisi değildir. Ürünü, ürün yapan sahip olduğu değerlerdir.” Özlü söz gibi oldu ama neyse… Anlayan anlamıştır…

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home